Ötezer sárga kacsa a gyermekek gyógyulásáért

Ebben az évben sem telt el szeptember első szombatja sárga gumikacsák nélkül Szegeden, ezúttal is ötezer sárga „csöppséget” úsztatott meg a Tiszán a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Tették ezt idén már nyolcadik alkalommal, sok-sok gyermek és felnőtt örömére.

Ebben az évben sem telt el szeptember első szombatja sárga gumikacsák nélkül Szegeden, ezúttal is ötezer sárga „csöppséget” úsztatott meg a Tiszán a Rotary Club Szeged Dóm Egyesület. Tették ezt idén már nyolcadik alkalommal, sok-sok gyermek és felnőtt örömére.

A Classic Grill VIII. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyre idén is előzetesen lehetett kacsajegyet váltani, a befolyt összeggel pedig ebben az évben is a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek életmentő műtétjét támogatják a szervezők. A tavalyi versenyen 2,9 millió forint gyűlt össze, ebből 3 gyermek szívműtétje valósulhatott meg. Azt egyelőre még nem tudni, hogy idén mekkora összeg jut majd a kis betegek gyógyítására a Gift of Life programban, erről később számolunk be olvasóinknak.

Az viszont biztos, hogy 2023-ban a 1439-es sorszámú kacsa volt a leggyorsabb, így aki ezzel a számmal váltott kacsajegyet, egy Xbox-al lett gazdagabb a HRP Europe Kft. jóvoltából. Az első 150 kacsa tulajdonosa most is értékes nyereményben részesült, de az sem búslakodhatott, akié a „leglustább” sárgaság volt, hiszen az ötezredik befutó tulajdonosa egy, a Tiszáról készült festménnyel gazdagodott.
 
 
Képgaléria:
https://www.delmagyar.hu/galeria/otezer-sarga-kacsa-a-gyermekek-gyogyulasaert-galeria-gemes-sandor/1

Képgaléria

Hír kategóriák

Club események

1% támogatás

Kérjük, adója 1 %-ával támogassa szervezetünket, és általa a hátrányos helyzetűeket. Klubunk az adományok 100%-át a nélkülözőknek juttatja.

Rotary Club Szeged-Dóm

Adószámunk:

Számlaszám:
K&H Bank Zrt., számlaszám: 10402805-50526868- 56511000

cím: 0 ,

Hogyan lehet valaki a Rotary tagja?

A Rotary nem egy titkos szervezet, ellenkezőleg, tevékenységét igyekszik a legnagyobb nyilvánosság mellett végezni. Az ország 55 klubja várja leendő barátait. Látogasson el a legközelebbi klubba, ismerkedjen meg a tagokkal és a klub tevékenységével. A Rotary nem mozgalom, nem lehet „csak úgy” belépni: tag csak az lehet, akit meghívnak a klubba, és taggá válásához elnyeri két Rotary klubtag ajánlását. Ezután a klub vezetősége, illetve a klubtagok titkos szavazással döntenek a jelölt tagságáról.


Miért legyél Rotarys?

Mert sokkal jobb adni… szeretetet, időt, odafigyelést, ajándékot, adományt, tudást. Mert új ismeretekre tehetünk szert, kipróbálhatjuk magunkat sok területen, ami nem kapcsolódik a szakmánkhoz. Mert ki ne szeretne barátokkal utazni, kirándulni, zenét hallgatni? Mert bárhová utazunk a nagyvilágban, mindenhol egy önzetlen Rotarysra lelünk.

További információk a belépésről vagy Lépj velünk kapcsolatba